een sociaal duurzame wijk nabij het CS Amersfoort

cpo soesterhof

KlantCollectief Particulier Opdrachtgeverschap
ServiceStedenbouwkundig plan | ontwerp + ontwerpproces met bewoners | technische uitwerking
Programma30 koopwoningen, 12 huurwoningen en een gemeenschappelijke ruimte
Fase In aanbouw (door bouwbedrijf van Bekkum)
LocatieAmersfoort
TeamVincent Valentijn | Kim Verhoeven | Renz Pijnenborgh

Op de Wagenwerkplaats in Amersfoort, tussen het Soesterkwartier en het spoor ontwikkelt CPO vereniging Soesterhof een nieuwe buurt met 42 woningen, waarvan 30 koopwoningen en in samenwerking met woningcorporatie Omnia worden 12 sociale huurwoningen gerealiseerd.

Om het onderlinge contact te bevorderen zijn de woningen om een collectieve binnentuin gesitueerd met in het midden een gemeenschappelijke ruimte voor collectief gebruik.

Samen met de bewoners hebben we een programma van eisen opgesteld op basis van individuele en collectieve wensen, vanuit gezamenlijke workshops en individuele sessies met de bewoners is het ontwerp tot stand gekomen.

De woningen sluiten architectonisch aan op de industriële wagenwerkplaats en op de bestaande volkswijk het Soesterkwartier.

De woningen vormen van buitenaf een eenheid, maar de woningplattegronden hebben een grote mate aan variatie en zijn per huishouden ‘op maat’ gemaakt.

De woningen zijn zeer energiezuinig en worden zoveel mogelijk met milieuvriendelijke materialen opgebouwd. Voor het energie systeem wordt uitgegaan van een low-tech all-electric systeem met een hoge isolerende waarde van de buitenschil.

error: please contact us to use our content